QuickScan

Meten is weten!

Ben je nieuwsgierig in hoeverre een verandertraject relatief moeilijk of minder moeilijk zal zijn? Vul dan de vragenlijst van de QuickScan in. Binnen enkele minuten krijg je de score in je mailbox. 


De QuickScan zegt daar iets over, maar is daarin niet zaligmakend. Er zijn namelijk zoveel factoren die daarop van invloed zijn, maar het zegt wel iets.

Wat we weten is dat Psychologische Veiligheid een belangrijke indicator is voor succesvolle teams, en daarmee ook een rol speelt in het succes van veranderen. Dat is de reden dat ik het onderdeel heb gemaakt van de QuickScan.


De eerste zes vragen gaan over hoe de leidinggevende en het team staan ten opzichte van veranderen. Elke vraag kan je scoren op een vijfpuntsschaal, die loopt van 1: helemaal niet mee eens, tot 5: helemaal mee eens. 


De vragen zeven tot en met elf gaan over de mate van Psychologische Veiligheid in het team. Ook deze vragen scoor je op een vijfpuntsschaal, die loopt van 1: helemaal niet mee eens, tot 5: helemaal mee eens.


In de uitslag, die je in je mailbox krijgt, zie je straks twee scores. Een totaalscore (vraag 1 t/m 11), en een score voor de Psychologische Veiligheid (vraag 7 t/m 11). Elke score valt in een categorie: laag, gemiddeld of hoog. Al na gelang de uitslag zal je een mail ontvangen met daarin tips.